بیست ودو اسفندماه روز بزرگداشت شهدا: روز شهید و روز تاسیس بنیاد شهید :
شهید : تاریخ بشریت غالبا با تقابل حق و باطل رقم خورده است. از زمان خلقت آدم، این تقابل با کینه قابیل نسبت به برادرش هابیل و وسوسه های شیطان در او بروز کرد و هابیل را به شهادت رساند.تا زمانی که سقراط به خاطر بزرگ دانستن خدا به محاکمه کشیده شد و اورا با جام شوکران به شهادت رساندند. سقراط در لحظه اجرای حکم اعدام خود می گوید: اگر می اندیشید که با کشتن من می توانید کسی را نکوهش زندگی زیان آورتان باز دارید، سخت در اشتباهید. سقراط می گوید که در دنیای دیگر با کسانی هم نشین خواهد شد که شربت شهادت نوشیده اند و بالاتر ازهمه اینکه جستجوی خود را در طلب دانش درآن دنیا ادامه خواهد داد. سقراط پیشنهاد رشوه دادن برای نجات خود را رد می کند و نمی خواهد برای گریز از مجازات دست به کار خلاف قانون بزند.بعد می گوید ای مردم من شما را دوست دارم ولی اطاعت خدا را بر اطاعت شما ترجیح می دهم و از فلسفه و تعلیم آن دست برنمی دارم.
فرانسیس فوکویاما نئومحافظه کار، پژوهشگر و تاریخ نگار ژاپنی الاصل می گوید: شیعه پرنده ای است که دوبال دارد، بال سبز یا عدالت خواهی و بال سرخ یا شهادت طلبی که ریشه در کربلا دارد و شیعه با این دو بال افق پردازش خیلی بالایی دارد که تیرهای زهرآگین سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اخلاقی و.. به آن نمی رسد. شیعه فنا ناپذیر است و هر چه او را از بین ببرند، بیشتر می شود و با شهادت دو چندان می شود. زره این پرنده دوبال ولایت پذیری است که آن را شکست ناپذیر نموده است که نگاه برتری از نظریه نخبگان افلاطون است.
استاد شهید مطهری در باره شهادت می گوید: شهادت دو رکن دارد یکی این که در راه خدا و فی سبیل الله باشد و دیگری این که آگاهانه صورت گرفته باشد . هدف مقدسی باشد و انسان بخواهد جان خود را فدای هدف نماید. شهادت از جنبه فردی برای شخص شهید بزرگترین موفقیت و آرزوست.مثل شهید مثل شمع است که خدمتش از نوع سوخته شدن و فانی شدن و پرتو افکندن است تا دیگران در این پرتو که به بهای نیستی او تمام شده بنشینند و آسایش بیابند و کار خویش را انجام دهند. منطق شهید از یک طرف منطق عشق الهی است و از طرف دیگر منطق اصلاح اجتماعی . از نظر استاد دو شخصیت مصلح و عارف را اگر ترکیب کنند و از آنها یک انسان به وجود آورند ، شهید به وجود می آید.اسلام همیشه نیازمند شهید است چون شهید نیازمند به حماسه آفرینی است. حماسه های نو به نو و آفرینش های نو به نو .
انقلاب اسلامی ایران از ابتدای قیام مردم مسلمان با مخالفت استکبار جهانی مواجه شد و به همین سبب مردم مسلمان ایران شهدای بسیاری را همگی با هدف اعتلای اسلام و دفاع از جان، مال و ناموس مردم بود، تقدیم این انقلاب کردند. امام خمینی (ره) در سرآغاز پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1358 دستور تاسیس بنیادی را در جهت رسیدگی به خانواده های شهدا و احیاء میراث شهدا صادر فرمودند.
دکتر شریعتی در خصوص شهید می گوید: شهید همچون قلبی به اندام های خشک و مرده بی رمق جامعه خون خویش را می رساند و بزرگترین معجزه شهادتش اینست که به یک نسل ایمان جدید به خویشتن را می بخشد. وی می افزاید یکی از بهترین و حیات بخش ترین سرمایه هایی را که در تاریخ تشیع وجود دارد شهادت است.
مقام معظم رهبری می فرمایند : بزرگداشت شهید یعنی اصالت بخشیدن به آن هدف ها و تشویق به آن عمل و تقدیس آن ایثار. از نظر مقام معظم رهبری مهمترین امتیاز شهدای ما نسبت به کسانی که در سایر کشورها در راه آرمان های خود فداکاری می کنند، انتخاب آگاهانه و به دور از احساس است. شهادت ها انقلاب ما را پا برجا و تضمین کرده است و به همین دلیل ملت ها را آسیب ناپذیر ساخته است.
ایشان همچنین می فرمایند: از خدا می خواهم مبادا بعد از یک عمر زحمت مرگ ما در بستر بیماری باشد و در میان شهادت نباشد. شهادت مرگ در راه ارزشهاست. باید همه وسایل و عواملی که شهادت را در چشم ها شیرین می سازد بکار گرفته شود و بنیاد شهید، بنیادی برای حفظ شهادت طلبی باشد. بنیاد شهید جزو حسنات جاریه و صدقات جاریه امام بزرگوار است.
آری داستان شهید داستانی در عمق تاریخ است و شهادت بر پیکره تاریخ حک می شود. به عنوان مثال شهادت 72 تن از شهیدان حزب جمهوری اسلامی و شهادت استاد مطهری با پیکره جمهوری اسلامی ایران عجین شد و دانشگاه انقلاب اسلامی را پر بار تر ساخت و نشان داد که آنچه این شهدا می دانستند و عمل می کردند، برای کفار و منافقان چقدر خطرناک و درد آلود است. داستان عاشورا، داستان روز شهید است که الگوی همه آزادیخواهان جهان است. هفت سال جنگ تحمیلی به عشق امام حسین (ع) و فرمان امام خمینی (ره) با شهادت پاک ترین سربازان اسلام سپری شد و به شهادت دانشمندان هسته ای رسید، آنان که با نبوغ علمی خود دشمن صهیونیستی را به ترس و واهمه انداختند. بر همین منوال شهدای مدافع حرم و شکست دهندگان داعش راه حسین (ع) را در حفظ کیان ملی و اسلامی پیمودند تا استکبار جهانی را به سرکردگی آمریکا به خاک سیاه بنشانند.
یکی از شهدای امسال 1398 شهید قاسم سلیمانی بود که آمریکا به ترس از دستاوردهای مدافعان حرم در شکست داعش و هیبت راهپیمایی اربعین سال 1389 وی را به شهادت رساند. شهید قاسم سلیمانی در حیطه مرز های بین المللی پاسدار ارزشهای دینی و ملی ایرانیان بود و در تشییع جنازه اش میلیونها ایرانی بر اهداف والای انسانی ، اسلامی و انقلابی اش مهر تایید زدند و قلب دشمنان انقلاب اسلامی را به درد آوردند. اواخر سال 98 بسیاری از پزشکان و کادر درمانی بیمارستانها نیز در مداوی بیماران مجاهدت کردند و راه شهدای اسلام و میهن قدم گذاشتند.
معاونت فرهنگی دانشگاه در باره زندگی شهدایی که در زمان انقلاب و جنگ تحمیلی از میان پزشکان و کارکنان دانشگاه بوده اند جشنواره ای از کتاب طبیبان عرشی رونمایی کرد که به زندگانی و وصایای قریب سی تن از همکاران شهید دانشگاه علوم پزشکی تهران پرداخته شده است. معاونت فرهنگی همچنین به یاری کادر درمانی در مبارزه با ویروس کرونا شتافت و از نیروهای جهادی دعوت کرد تا هر یک سهمی در مداوای بیماران کرونایی داشته باشند.